Barnhem

Svenska Klubben

i Shanghai

Barnhems volentärer

Barnhems volentärer

 

Hej,

Jag heter Jessica och jag är en av flera svenskar som arbetar som volontär på ett barnhem här i Shanghai. Jag har varit volontär där runt 4 år nu.

 

Vi är där varje måndag mellan kl 9-11.

 

Tillsammans med Malin Nordblom är jag kordinator för den svenska gruppen.

 

När vi kommer dit så har vi ett speciellt rum som vi är i, det finns totalt 4 rum med barn i olika åldrar, allt från 6 månader och upp till ca 14 år. De flesta barnen är mellan 4-8. I rummet där vi är så är det 9 barn mellan 5-7 år ca. Det finns 1-2 ayis som arbetar där inne.

Vi brukar ta med barnen upp på övervåningen där vi har ett litet lekrum, inte alls så bra standard men alltid något, miljöbyte i varje fall och viss stimulans som de annars inte får, barnen sitter eller ligger för det mesta fastbundna i sina stolar eller sängar.

Vi leker med dem eller de som inte kan leka kan vi bara sitta med så de får känna lite närhet och värme, något som de heller inte får så mycket av.

När vi lekt en stund till ca kl 10.20 så går vi tillbaka med barnen till deras rum och hjälper till att mata dem. Efter maten borstar vi tänderna på dem, något som de inte annars får göra, vissa gillar det och andra inte.

 

Vi skänker också 100 rmb i månaden per person som vi betalar en lärare för som kommer 2 gånger i veckan och har lite undervisning för vissa av de mer friska barnen samt köper saker om något speciellt behövs.

Blöjor, kläder, våtservetter mm tas tacksamt emot om man vill skänka detta, men så klart frivilligt.

 

Vi har platser över om ni är intresserade så tveka inte på att höra av er.

 

Ni kan kontakta mig direkt via mail om ni är intresserade så får ni mer information.

Självklart får man gå med en gång och känna efter först, då vissa klarar av det och andra inte.

 

Med vänlig hälsning

Jessica Andersson

 

Mail: nenne_jas@hotmail.com

 

 

The Swedish Club of Shanghai