Shanghai har sedan en tid tillbaka transformerats från en liten fiskestad till Österns Paris med miljoner och åter miljoner människor. Tack vare alla nya inflyttade människor, nybyggda kvarter och affärscentrum, så har Shanghai en mängd sevärdheter att kolla in, oavsett om du bor här eller om du bara är på besök.

Folkets Torg

Antingen du är turist eller bor i Shanghai så är ett besök till Folkets Torg ett måste, om inte så bara för att se på folk och stå ovanför världens största tunnelbanestation. Torget är både hektiskt och avkopplande på samma gång då det omringas av skyskrapor men samtidigt har en grön park i nära anknytning till sig.

Pudong – Kinas Manhattan

I det fina, ekonomiskt välbeställda Pudong verkar det som om du helt plötsligt har hamnat i New York när du ser den lysande skyline som har blivit ett landmärke för staden. På denna gamla åkermark som inte var någonting för ett antal decennier sedan, kan du nu förvänta dig en stad i staden med affärer som ändamål. Här ligger också några riktigt förnämliga lyxlägenheter för nyinflyttade miljonärer. Från strandpromenaden Bund på andra sidan floden kan du fotografera denna skyline både i gryningsljuset och i skymningen.

Cloud 9 i Jin Mao-tornet

Du som bor i Shanghai och vill gå ut och ta en drink eller äta middag, kan bege dig till baren Cloud 9 högst upp i Jin Mao-tornet. Den ligger på våning 87 och det känns som om du svävar i himlen. Denna bar har röstats fram som en av de bästa barerna på Jorden och det märks då man måste boka bord långt i förväg. Här kan du även titta på magiker eller tala med ett medium om din lyckliga stjärna.

Disney Resort i Pudong

Disneyland finns även i Kina och närmare bestämt i Shanghai. Har du barn med dig så kan ni ta en tur hit. Med bara ett par år på nacken, är denna nyöppnade park en attraktion som lockar allt fler – kineser som utlänningar. Temaparken ligger i Pudong-distriktet.