När du bor i ett annat land, vill du förmodligen också ta del av deras kultur och göra saker för att komma i kontakt med lokalbefolkningen så mycket som möjligt. Här är en liten guide till vanliga aktiviteter som kineserna gör i Shanghai.

För barnen

Att drilla sina barn i allehanda aktiviteter är vanligt förekommande i hela Kina och också Shanghai. Att vara välutbildad är kutym numera och ofta har barnen tagit åtskilliga kurser i allt möjligt redan innan de börjat skolan. Sporter är vanliga för barn men det kan även vara att lära sig spela instrument och annat. Det finns också många spelhallar och nöjesplatser där ungdomar träffas och spelar.

Har du barn kan du sätta dem i dagis från och med 1.5 års ålder och undervisning sker både på engelska och mandarin. Då kommer ditt barn också lättare i kontakt med andra och får uppleva Kina inifrån.

Tai Chi

Skuggboxningen Tai Chi är en av de vanligaste sporterna eller aktiviteterna i Kina och i parkerna i Shanghai kan du se professionella utövare göra de mest makalösa rörelser. Om du själv vill utöva tai chi så kan du ta en kurs på stadens många institut som SmartChanghai eller Pure Tai Chi Club. Instituten undervisar även i andra sporter som Qigong och Kung Fu.

Spela mahjong

Det klassiska kinesiska brädspelet upptar mycket tid hos både barn och vuxna och hjälper hjärnan att få sig en rejäl omgång ibland. Det gäller att få bort alla spelbrickor och para ihop fria identiska brickor i par. Detta spel ser du ofta folk spela i parker men även online. Så har du lite tid över för en runda så kan du träna med erfarna spelare eller bara köra direkt i mobilen. I Svenska Klubben i Shanghai träffas man flera gånger i veckan och genomför turneringar med fika och prat. Så vill du vara kinesisk tillsammans med andra svenskar så är det helt okey det också.